Penguins neudrželi třígólové vedení a prohráli gólem v prodloužení

V odpoledních hodinách místního času se Pittsburghu střetl místní celek s hostující Ottawou. Zápas měl pro oba soupeře mimořádnou důležitost, neboť šlo o prvenství ve Východní konferenci, respektive o upevnění pozic v obou divizích.

V odpoledních hodinách místního času se Pittsburghu střetl místní celek s hostující Ottawou. Zápas měl pro oba soupeře mimořádnou důležitost, neboť šlo o prvenství ve Východní konferenci, respektive o upevnění pozic v obou divizích.

1. třetina
V prvním dějství na ledě dominoval pouze jeden tým. Penguins hráli po celých dvacet minut aktivní hokej a soupeře do ničeho vážnějšího nepustili, ba co víc, často ho nutili k chybám či případně k vyloučením (Ottawa byla na trestné čtyřikrát, Penguins ani jednou).

Ray Emery byl v brance Senators daleko zaměstnanějším mužem než jeho protějšek Ty Conklin. Penguins si vypracovali celou řadu šancí, avšak ujala se pouze nepříliš nebezpečná střela Petra Sýkory. "Tučňáci" rozhodně nespoléhali na jednu řadu, aktivně hrály všechny čtyři útočné formace. Rozjetý Malkin i nadále zásoboval své spoluhráče nádhernými přihrávkami, z čehož střelecky těžili zvláště obránci. Ruský útočník se navíc ke konci třetiny sám dostal do velké šance, kterou však neproměnil.

Ottawa rozhodně nepřipomínala lídra Východu. Velice často kupila chyby, soupeřem se nechávala přebruslit a v útočné fázi si počínala chaoticky. Největší šance hostí tak přišla po tradiční chybě gólmana Conklina, který za brankou nezvládl situaci a daroval puk soupeři. Adrej Meszaros však v ideální pozici nebyl úspěšný. Poměr střel 17:8 ve prospěch Penguins hovoří jasně ? Ottawa se musí do druhého dějství zlepšit.

2. třetina
Také druhá třetina patřila domácím Penguins, i když góly padaly na obou stranách. Pittsburgh si i nadále počínal aktivně a zvláště v první polovině třetiny nevýraznou Ottawu dosti přehrával. Colby Armstrong navíc v 25. minutě střelou z větší vzdálenost zvýšil na 2:0 a domácí zcela kontrolovali hru.
Ottawa také ve druhé třetiny kupila chyby, když ta největší přišla přesně v polovině třetiny, kdy se na Emeryho řítili hned dva útočníci Penguins. Gól sice nedal ani jeden z nich, dílo zkázy musel dokonat až Jeff Taffe. Trenér Sens John Paddock si celkem logicky ihned vybral timeout, po kterém se Ottawa dokázala vrátit do zápasu.
V čase 32:47 se po další Conklinově chybě při rozehrávce ve skrumáži nejlépe orientoval Cory Stillman, který svým druhým gólem v dresu Senators oživil snahu domácích. Necelé tři minuty před koncem druhé třetiny se k odraženému puku dostal Dany Heatley a nevině vypadající situaci zužitkoval v kontaktní gól. Ani to však Ottawu neprobudilo z letargie a konec dějství se již opět nesl v režii domácích, kteří v ten moment hráli již šestou přesilovku večera. Naopak Ottawa tuto příležitost zatím nedostala.

3. třetina
Do poslední dvacetiminutovky Ottawa nastoupila jako vyměněná. Nejen, že hrála daleko více aktivněji, ale také se dostávala do šancí, když zároveň soupeře úspěšně bránila. Čtyři minuty po úvodním hvizdu navíc Dany Heatley svou druhou brankou definitivně smazal brankové manko a zápas dostal nový náboj.
Pittsburgh se vyrovnávacím gólem nenechal zaskočit a i nadále hrál svoji aktivní hru. Evgeni Malkin se společně se Sýkorou dostal do několika šancí, ale nedokázal jich využít. Na druhé straně se ke zlepšeným výkonům vybičovalo trio Heatley ? Spezza ? Alfredsson, které nejvíce zlobilo obranu soupeře. Převážně defenzivní ráz třetiny dokresluje nízký počet střel ? 7:7.
Prodloužení

Nastavená pětiminutovka opět přinesla intenzivní hokej, který lépe dopadl pro Ottawu. Zatímco Evgeni Malkin opět neproměnil několik šancí, na druhém konci kluziště se čtyři sekundy před koncem prodloužení radoval z vítězné branky kapitán Daniel Alfredsson. Senators si díky zisku druhého bodu udrželi prvenství ve Východní konferenci.

Čísla zápasu
0 - Evgeni Malkin si poprvé od Crosbyho zranění (18. ledna) v zápase nepřipsal ani jeden bod. Šancí však měl hodně.
1 - Penguins byli za celý zápas pouze jedinkrát vyloučeni.
2 - Dany Heatley vstřelil dva góly a stal se první hvězdou zápasu.
3 - Penguins neudrželi třígólové vedení a v prodloužení prohráli.
4 - Daniel Alfredsson dal vítěznou branku čtyři sekundy před koncem prodloužení.
Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators 3:4 po prodloužení (1:0, 2:2, 0:1 - 0:1)
Branky: 2. Sýkora, 25. Armstrong, 31. Taffe - 38. a 47. Heatley, 33. Stillman, 65. Alfredsson. Střely na branku: 35: 28. Vyloučení: 1:6. Využití 1:0.

24. 02. 2008, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Randy Carlyle 1956 (Kanada, 68 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti