Chris Kunitz vystřelil Penguins sedmou výhru v řadě

V dalším zápase základní části NHL se Penguins představili na ledě St. Louis, kde vyhráli po sedmé v řadě, tentokrát 3:2 po samostatných nájezdech. Evgeni Malkin tentokrát vyšel gólově i bodově na prázdno, přesto měl na výhře nemalý podíl, protože skóroval v jednom z rozhodujících nájezdů. V nich vítězný gól vstřelil Chris Kunitz hrající pětistý zápas v NHL.

Od úvodního hvizdu se hrál urputný rychlý hokej, kde převažoval důraz na obrannou hru a kde žádný z hráčů nedostal ani trochu prostoru. K vidění bylo rovněž spousta hitů a osobních soubojů.

Penguins si největší šance první třetiny připsali hned při prvním střídání prvního útoku, kdy se Briana Elliotta pokoušel dvakrát překonat Evgeni Malkin. Poprvé střelou backhandem z pravého kruhu, podruhé samostatnou akcí vedenou od pravého rohu.

Blues byli v úvodním dějství nejnebezpečnější asi pět minut před jeho koncem, kdy Marc-Andre Fleury musel likvidovat výpad Scotta Nichola a následnou dorážku Jamieho Langenbrunnera.

Ve druhé třetině se obraz hry nezměnil, začaly však už padat góly. Bezbrankové skóre prolomil v čase 23:26 v přesilové hře útočník Penguins James Neal, který pohotovou střelou z levého kruhu mezi brankářovy betony zužitkoval přihrávku z rohu od Paula Martina. Gól znamenal pro kanadského útočníka celkově stou trefu v NHL.

Další gól přidali Pens o děvět minut později, kdy střelu Deryka Engellanda dorážel ze vzduchu Steve Sullivan.

I přes dva obdržené góly byli hráči St. Louis po celou dobu druhé třetiny aktivní a vytvořili si několik slibných šancí, které musel bravurními zákroky likvidovat brankář Fleury.

Ten byl krátký až na akci z šestatřicáté minuty, kdy Pens ztratili puk ve středním pásmu a nechali hráče Blues přejít do proti útoku. Chris Stewart při něm našel před brankou Patrika Berglunda, který hezkou kličkou nedal Fleurymu šanci a snížil na 1:2.

Třetí třetinu začali lépe Tučňáci, ocitli se v několika slibnch příležitostech a v její šesté minutě dostali výhodu přesilové hry. V ní však pustili do samostatného úniku střelce zatím jediného gólu St. Louis Patrika Berglunda, kterého těsně před zakončením faulovali Matt Niskanen a Kristopher Letang. Rozhodší nařídili trestné střílení, které švédský útočník s přehledem proměnil.

Stav 2:2 pak vydržel díky skvělým výkonům obou brankářů až do konce třetí třetiny. Sedm sekund před koncem měl šanci ve vlastním oslabení rozhodnout pittsburghský Richard Park, brankář Elliot byl však proti.

V následném prodloužení ukázal tři úžasné zákroky Marc-Andre Fleury, který ve vyložených šancích vychytal postupně Davida Backese, xx a Vladimíra Sobotku. Protože se gólově neprosadili ani Penguins, došlo na samostatné nájezdy.

V nich se po prvních třech sériích nerozhodlo, protože jak hráči Penguins, tak hráči Blues vstřelili po jednom gólu. Za Pens se prosadil Evgeni Malkin, za Blues pak T.J. Oshie. Ve čtvrté sérii se nejprve neprosadil Kevin Shattenkirk a po něm o dvou bodech pro Penguins rozhodl rychlou a přímočarou backhandovou kličkou Chris Kunitz a náležitě tak oslavil svůj pětistý zápas v NHL.

25. 01. 2012, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Alek Stojanov 1973 (Kanada, 51 let)
Andy Chiodo 1983 (Kanada, 41 let)
Bob Stumpf 1953 (Kanada, 71 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13475 hlasů, 20% (13475)
T.J. Oshieho
13057 hlasů, 20% (13057)
Martina St. Louise
11203 hlasů, 17% (11203)

Celkem hlasů: 66432
Tento den v minulosti