Cenný bod z Chicaga

V souboji posledních dvou vítězů Stanley Cupu porazilo Chicago na svém ledě Pittsburgh 3:2 po samostatných nájezdech a znovu tak ukázalo, že dokod bude mít alespoň teoretickou šanci na postup do play off, tak o něj bude tvrdě bojovat.

"Tým nic nevzdával od začátku sezóny, ani za celou dobu, co tu jsem. A nemyslím si, že teď by s tím začal. Cítíme, jako bychom už hráli play off. Chceme se tam dostat," komentoval nelichotivou situaci Chicaga Patrick Sharp, který v zápase vstřelil jednatřicátý gól sezóny.

Dlouho to vypadalo, že Jestřábi uzmou oba body už po zákadní hrací době, ještě čtyři minuty před koncem vedli 2:1. Pak ale svým třetím gólem v sezóně trefil vyrovnání Brett Sterling, který byl na konci zápasu vyhlášen druhou hvězdnou zápasu. Ve všech pěti zápasech, které tento útočník po příchodu z farmy odehrál, si dokázal připsat nejméně jeden kanadský bod.

První gól Penguins vstřelil v oslabení Matt Cooke, který se vrátil na led po čtyřzápasové suspendaci. Po přihrávce Maxima Talbota zakončil ukázkový nájezd dva na jednoho.

V prodloužení gól nepadl, i když se kvůli vyloučením v třetí třetině hrálo nějaký čas tři na tři. Oba týmy měli obrovskou šanci na dva body. Ani Tyler Kennedy, ani Duncan Keith však brankáře ve svých šancích nepřekonali.

V nájezdech se pak jako jediný prosadil Patrick Kane. Nováček v brance Blackhawks Corey Crawford vychytal všechny pokusy hráčů Penguins včetně toho posledního v podání Tylera Kennedyho, který si v zápase připsal celkem pět střel a jednu asistenci.

"Vůbec jsem se nestaral o to, kdo jel jako poslední," prozradil Crawford, který po závěrečné siréně vítězství náležitě oslavil. "Prostě jsem byl poté, co jsme vyhráli, nadšen," komentoval.

Hráči Chicaga se museli obejít bez svého trenéra Joela Quennevilla, který se doma zotavuje z žaludečních vředů a vynechal už třetí zápas za sebou. Na lavičce tak prozatím vystupuje jako jeho náhradník asistent Mike Haviland.

Na zápas bude mít bolestivou vzpomínku Jordan Staal, který dostal při střele od modré od svého spoluhráče pukem do oblasti krku a obličeje. "Když přišel Jordan do šatny, ukázal mi zvednutý palec. Takže bude pravděpodobně v pořádku," nechal se slyšet trenér Dan Bylsma.

21. 02. 2011, Will









Česky English
Tabulka divize

No Table

Tabulka konference

No Table

Železní muži
Rob Scuderi GP 119 v řadě
Nick Spaling GP 77 v řadě
Chris Kunitz GP 46 v řadě
Brandon Sutter GP 43 v řadě
Paul Martin GP 38 v řadě
Maxim Lapierre GP 30 v řadě
Blake Comeau GP 24 v řadě
Beau Bennett GP 24 v řadě
GP 16 v řadě
Ben Lovejoy GP 15 v řadě
Aktuální série
Sidney Crosby Pts 4 zápasy
Pts 2 zápasy
Patric Hornqvist Pts 2 zápasy
A 2 zápasy
Čekající na milník
Příští zápasy
Poslední zápasy
Kanadské bodování
Góly
Asistence
Výročí narození
Alek Stojanov 1973 (Kanada, 51 let)
Andy Chiodo 1983 (Kanada, 41 let)
Bob Stumpf 1953 (Kanada, 71 let)
Anketa
V dresu Pittsburghu bych v příští sezóně nejraději viděl

Phila Kessela
15286 hlasů, 23% (15286)
Jeff Skinner
13411 hlasů, 20% (13411)
Patricka Sharpa
13474 hlasů, 20% (13474)
T.J. Oshieho
13056 hlasů, 20% (13056)
Martina St. Louise
11201 hlasů, 17% (11201)

Celkem hlasů: 66428
Tento den v minulosti